Kuchařské recepty pro každého

Zimní zeleninová polévka

Potřebujeme tyto suroviny:
1 pórek
1 cibule
1 řapík celeru
1 malý brambor
1 vodnice
1 malá mrkev
3 stroužky česneku
250 g špenátu
3 malé cibulky
1,5 l drůbežího vývaru
24 g másla
2 natvrdo uvařená vejce
čtvrt lžičky sušeného kopru
čtvrt lžičky kurkumy
sůl
pepř
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Ve velkém hrnci rozehřejeme máslo, přidáme nakrájený pórek a na mírném ohni za občasného míchání smažíme asi 5 minut.
Přidáme nakrájenou cibuli, celer, brambor, vodnici, mrkev a utřený česnek, zalijeme vývarem, přivedeme k varu, přikryjeme a za občasného míchání velmi zvolna vaříme asi 25 minut.
Pak přidáme nahrubo nakrájený špenát, na tenká kolečka nakrájené mladé cibulky, kopr a kurkumu a vaříme asi tři minuty.
Až se špenát provaří, ale zůstane ještě jasně zelený, podle chuti osolíme a opepříme a ihned podáváme.
Zvlášť dáme na stůl misku s nakrájenými vařenými vejci.
Zimní zeleninová polévka