Kuchařské recepty pro každého

Zimní škvarková polévka

Potřebujeme tyto suroviny:
500 g škvarků
1 mrkev
1 pastiňák
1 celer
2 cibule
2 lžíce sádla
5 rajčat naložených ve vlastní šťávě
250 ml masového vývaru
svazek libečku
sůl
pepř
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, osmahneme na sádle v hrnci a jakmile cibule zesklovatí, přidáme mrkev, pastiňák a celer, které jsme předtím oloupali a nastrouhali na hrubším struhadle.
Přidáme škvarky a litr vody, až všechno bude uvařené, přilijeme vývar, ve kterém jsme uvařili rajčata.
Necháme ještě povařit, potom polévku stáhneme z plotny, posypeme ji nasekaným libečkem, osolíme a opepříme.
Zimní škvarková polévka