Kuchařské recepty pro každého

Zemplínské řízky

Potřebujeme tyto suroviny:
600 g vepřové kýty
50 g uzené slaniny
150 g domácí klobásy
1 cibule
60 g sádla
2 lžíce hladké mouky
sůl
mletá červená paprika
pepř
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Z masa nakrájíme řízky, mírně naklepeme, nařízneme okraje, osolíme, opepříme a necháme chvíli odležet.
Klobásu rozemeleme, cibuli nakrájíme na plátky a uzenou slaninu nakrájíme na malé kostky.
Na každý řízek položíme mletou klobásu, cibuli a slaninu, přehneme napůl a sepneme.
Maso opečeme na rozpáleném sádle z obou stran doměkka.
Potom maso vyndáme, sádlo zaprášime moukou, přidáme červenou mletou papriku, zalijeme vodou a necháme vařit tak dlouho, dokud se tuk nezačne oddělovat od šťávy.
Šťáva má být světločervená.
Podáváme s brambory nebo rýží.
Zemplínské řízky
Zemplínské řízky