Kuchařské recepty pro každého

Žemlovka s tvarohem a broskvemi

Potřebujeme tyto suroviny:
7-8 rohlíků
500 g tvarohu ve vaničce
1 zakysaná smetana
1 broskvový kompot
0,5 l mléka
2 vejce
2 vanilkové cukry
kousek másla na vymazání
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Tvaroh smícháme se zakyslou smetanou, jedním vejcem, přidáme vanilkový cukr a osladíme normálním cukrem (podle chuti).
Pak v mléce rozkvedláme druhé vejce a v něm namáčíme rohlíky nakrájené na asi 1 cm silná kolečka.
Rohlíkama vyskládáme máslem vymazanou zapékací misku, posypeme je vanilkovým cukrem, na rohlíky rozetřeme půlku tvarohové náplně, na ni rozprostřeme půlky okapaných broskví a dáme druhou půlku tvarohové náplně.
Vršek poklademe opět namočenými rohlíky a takto dáme zapéct do předehřáté trouby na 180°C, dokud nám boky a částečně i vršek nezezlátne.
Žemlovka s tvarohem a broskvemi
Žemlovka s tvarohem a broskvemi