• 500 g listového těsta
• 500 g hlávkového zelí
• 1 cibule
• 1 vejce
• 3 lžíce másla
• sůl
• mletý pepř
• hladká mouka
• kmín na posypání
Zelí očistíme a nakrouháme na nudličky.
Na rozehřátém másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, vložíme zelí, krátce je osmahneme, osolíme, opepříme, nepatrně podlijeme vodou a přiklopené dusíme doměkka.
Přebytečnou tekutinu necháme okapat.
Listové těsto rozdělíme na poloviny a obě vyválíme na pomoučeném vále na velký obdélníkový plát o velikosti menšího plechu.
Jeden plát přeneseme na studenou vodou vypláchnutý plech, poklademe dušeným zelím a přikryjeme druhým plátem těsta.
Okraje těsta dobře přitiskneme.
Koláč potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme podle chuti kmínem, vložíme do horké trouby a upečeme dozlatova.