Kuchařské recepty pro každého

Zelňačka s klobásou

Potřebujeme tyto suroviny:
250 g zelí
2 pikantní klobásy
3 brambory
1 cibule
3 stroužky česneku
30 g sádla
30 g hladké mouky
sůl
pepř
kmín
mletá paprika
200 g smetany
1,5 l vody
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Zelí očistíme, nakrájíme na nudličky, dáme do hrnce s vroucí osolenou vodou a přidáme oloupané a nakrájené brambory, kmín a prolisovaný česnek.
Na sádle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme hladkou moukou a mletou paprikou a osmahneme.
Pak zalijeme trochou vývaru ze zelí a povaříme.
Připravenou jíšku scedíme, přidáme do polévky a ještě povaříme.
Před dovařením přidáme klobásy nakrájené na kolečka.
Polévku zjemníme smetanou a prohřejeme.
Zelňačka s klobásou