Kuchařské recepty pro každého

Zelňačka s houbami a vepřovým masem

Potřebujeme tyto suroviny:
250 g vepřového masa
250 g kysaného zelí
3 lžíce sušených hub
4 brambory
2 cibule
1 malá mrkev
1200 ml vývaru
2 lžíce oleje
2 lžíce rajčatového protlaku
1 lžička kmínu
chilli koření
1 lžička červené papriky
2 stroužky česneku
sůl
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Cibuli oloupeme, nakrájíme na plátky a zpěníme na rozehřátém oleji.
Přidáme na kostky pokrájené maso, kmín, utřený česnek a mletou papriku.
Vše promícháme a osmahneme.
Potom přidáme rajčatový protlak a krátce podusíme.
Zalijeme horkým vývarem, přidáme pokrájené kysané zelí, dvě lžíce sušených hub a očištěnou nakrájenou mrkev.
Zakryjeme pokličkou a vaříme, až maso změkne.
Zvlášť uvaříme v osolené vodě oloupané a na kostky nakrájené brambory doměkka.
Brambory scedíme a vložíme do uvařené polévky.
Tu podle chuti osolíme a přidáme pár kapek chilli koření.
Zelňačku ozdobíme petrželkou a podáváme s tmavým pečivem.
Zelňačka s houbami a vepřovým masem