Kuchařské recepty pro každého

Zelený chřest se špekem

Potřebujeme tyto suroviny:
1 kg zeleného chřestu
8-12 plátků špeku
60-80 g másla
50-50 g parmezánu
bazalka
sůl
bílý pepř
citrón
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Chřest umyjeme, zdřevnatělé části odkrojíme a vaříme v osolené vodě 10 až 15 minut.Pak necháme odkapat.
Dvěma plátky špeku omotáme 4-5 kousků chřestu.
Svazky chřestu vložíme vedle sebe do zapékací misky, pokapeme rozehřátým máslem, posypeme parmezánem a v předehřáté troubě zapečeme 3 až 5 minut při 225°C.
Nakonec posypeme pepřem a naaranžujeme bazalku a citrón.
Zelený chřest se špekem
Zelený chřest se špekem