Kuchařské recepty pro každého

Zeleninový hrnec s klobásou

Potřebujeme tyto suroviny:
500 g kapusty
100 g klobásy
1 cibule
2 stroužky česneku
100 g mrkve
100 g celeru
80 g rajčat
80 g polohrubé mouky
2 lžíce oleje
sůl
pepř
bílý jogurt
petrželová nať
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme očištěný nakrájený česnek a promícháme.
Přidáme kapustu nakrájenou na nudličky, nakrájený celer a nakrájenou mrkev, osolíme, podlijeme vodou a dusíme do poloměkka.
Pak přidáme nakrájená rajčata a klobásu, podle potřeby dolijeme vodu a přivedeme k varu.
Z mouky, trošky soli a vody vymícháme polotuhé těstíčko, ze kterého vykrajujeme malé halušky, které vkládáme do vroucí zeleniny a za občasného míchání vaříme doměkka.
Při podávání dáme do každé porce lžíci jogurtu a ozdobíme petrželovou natí.
Zeleninový hrnec s klobásou
Zeleninový hrnec s klobásou