Kuchařské recepty pro každého

Zeleninová směs v bramboráku

Potřebujeme tyto suroviny:
800 g brambor
2 vejce
1/2 šálku mléka
150 g hladké mouky
pepř
sůl
majoránka
2 stroužky česneku
150 g oleje na smažení
250 g mrkve
1 kedlubna
100 g sójových výhonků
1 pórek
150g žampionů
1 lžíce cukru
2 lžíce oleje
sůl
pepř
salát a pažitka
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Brambory oloupeme, dobře omyjeme a nahrubo nastrouháme.
Přilijeme mléko (aby nám brambory nezčernaly), přidáme vejce, česnek a podle chuti sůl, pepř, majoránku.
Bramborák zahustíme hladkou moukou, dobře promícháme a necháme několik minut odpočinout.
Mezitím si připravíme zeleninu.
Mrkev a kedlubnu oloupeme a nakrájíme na silnější nudličky.
Pórek omyjeme a nakrájíme na silnější kolečka.
Žampiony oloupeme nebo jen omyjeme a nakrájíme na tenké plátky.
Mrkev s kedlubnou 10 minut povaříme ve slané vodě.
Z těsta na bramborák usmažíme na velké pánvi placky.
Po upečení bramborák udržujeme v teple.
Na druhé pánvi rozehřejeme olej, přidáme povařenou zeleninu, sójové výhonky, plátky žampionů a pórek.
Vše dobře orestujeme, pak podle chuti osolíme, opepříme a přisypeme také špetku cukru.
Zeleninu lehce zastříkneme trochou vody, tím směs pěkně zkřehne.
Z bramboráků uděláme na talíři kornouty, které naplníme zeleninovou směsí.
Obložíme několika listy salátu a dozdobíme nasekanou zelenou pažitkou.
Zeleninová směs v bramboráku
Zeleninová směs v bramboráku