Kuchařské recepty pro každého

Zeleninová polévka se zakysanou smetanou

Potřebujeme tyto suroviny:
2 malé mrkve
1 malá červená cibule
100 g hrášku
100 g fazolek
1 červená paprika
cibulová nať
250 ml zakysané smetany
30 g másla
60 g krupice
1 l vývaru
sůl
pepř
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Na rozehřátém másle zpěníme krupici, zalijeme ji vývarem, dobře rozmícháme a aslespoň deset minut povaříme.
Mrkev a cibulku očistíme a nakrájíme najemno.
Vložíme společně s hráškem a fazolkami do polévky a vaříme asi 5 minut.
Pak přidáme na nudličky nakrájenou červenou papriku a cibulovou nať.
Polévku dochutíme solí a pepřem.
Před podáváním zjemníme polévku zakysanou smetanou.
Zeleninová polévka se zakysanou smetanou