Kuchařské recepty pro každého

Zeleninová polévka s uzeným masem

Potřebujeme tyto suroviny:
800g brambor
3 mrkve
500g hrachových lusků
4 šalotky
2 stroužky česneku
2 lžíce olivového oleje
250g uzeného masa
2 lžíce citrónové šťávy
1/2 svazku kopru
1 lžíce hořčice
sůl
bílý pepř
kousek pórku
několik lístků petržele na ozdobu
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Brambory a mrkev oloupeme, dobře omyjeme a nakrájíme na malé kostičky.
Mrkev a brambory dáme vařit do litru vody.
Osolíme, lehce opepříme a přivedeme k varu.
Hrachové lusky omyjeme a odštípneme oba konce.
Šalotku oloupeme, nakrájíme na větší kousky a přidáme spolu s hráškem do polévky.
Zeleninu vaříme přibližně 15minut. Uzené maso uvaříme doměkka a nakrájíme ho na větší kostky.
Když jsou brambory a mrkev měkké, přisypeme nakrájené maso a vše necháme přejít varem.
Pórek dobře vypereme a nakrájíme na silnější kolečka, které přidáme do polévky.
Horkou polévku podle chuti osolíme, opepříme a rozmícháme v ní lžíci hořčice.
Na talíři ji ještě ozdobíme čerstvými zelenými bylinkami.
Zeleninová polévka s uzeným masem