Kuchařské recepty pro každého

Zeleninová polévka s rýží

Potřebujeme tyto suroviny:
200 g dušené nebo uzené šulky vcelku
200 g řapíkatého celeru
2 malé pórky
2 velké mrkve
půlka hlávky bílého zelí
1 cibule
60 g másla
60 g rýže
1 l horké vody
sůl
mletý bílý pepř
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Zeleninu pečlivě očistíme a omyjeme.
Celer, pórek a mrkev nakrájíme na tenká kolečka, zelí nasekáme na malé kostičky.
V hrnci rozehřejeme máslo a zeleninu na něm za stálého míchání 10 minut povaříme.
Rýži propereme ve studené vodě a přidáme ji spolu se šunkou do vývaru.
Polévku dochutíme solí a pepřem a na mírném ohni vaříme přibližně 20 minut.
Zeleninová polévka s rýží