Kuchařské recepty pro každého

Zeleninová polévka s mrkví

Potřebujeme tyto suroviny:
500g brambor
100g celeru
500 ml vývaru
1 větší mrkev
1 lžíce másla
250ml smetany
sůl
pepř
petrželka
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Brambory a celer oloupeme a nakrájíme na větší kostky.
Omyjeme je a uvaříme ve vývaru doměkka. Mrkev očistíme, omyjeme a nakrájíme na jemné nudličky.
V kastrůlku rozehřejeme máslo a mrkev na něm pomalu dusíme.
Zeleninu uvařenou ve vývaru rozmixujeme na hladký krém.
Vlijeme do něho smetanu, ochutíme solí a pepřem a dobře promícháme.
Čerstvou pažitku dobře opereme a nasekáme najemno.
Do hlubokého talíře nebo misky rozdělíme podušenou mrkev, zalijeme krémovou polévkou a nakonec ozdobíme sekanou petrželkou.
Podáváme s bílým pečivem.
Zeleninová polévka s mrkví