Kuchařské recepty pro každého

Zeleninová polévka s masovými knedlíčky

Potřebujeme tyto suroviny:
250 g mrkve
250 g celeru
1 svazek naťových cibulek
250 g mletého masa
3 rajčata
1 vejce
1 cibule
1 stonek řapíkatého celeru
1 l zeleninového vývaru
1 lžíce rajčatového protlaku
sůl
pepř
1 plátek toustového chleba
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Toustový chléb namočíme do vody, cibuli nakrájíme.
Smícháme maso, chléb, cibuli a vejce, přidáme protlak, osolíme a opepříme a vypracujeme.
Ze směsi tvoříme malé kuličky.
Celer, mrkev a naťové cibulky rozkrájíme.
Vývar přivedeme k varu a v něm zaváříme masové kuličky.
Pak přidáme celer a mrkev.
Asi po 5 minutách přidáme i cibulky a vaříme, dokud zelenina nezměkne.
Rajčata rozkrájíme na osminky a přidáme je do polévky těsně před dokončením, aby se prohřály.
Dochutíme solí a pepřem.
Zeleninová polévka s masovými knedlíčky