Kuchařské recepty pro každého

Zeleninová polévka s krupkami

Potřebujeme tyto suroviny:
1-2 brambory
1 mrkev
1 petržel
1/2 cibule
hrst hrášku
hrst malých krup (č.3)
1 kostka slepičího bujónu
sůl
mletý pepř
hrstka hotové jíšky
zelená petrželka
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Do hrnce se studenou vodou dáme hrášek, celou půlku cibule, bujón a na kousky pokrájenou zeleninu.
Osolíme, opepříme, a přivedeme k varu.
Do vařící polévky přidáme propláchnuté krupky a všechno společně vaříme do změknutí asi 20 minut.
Až jsou kroupy měkké, přidáme jíšku a ještě chvilku povaříme.
Na talíři doplníme zelenou petrželkou.
Zeleninová polévka s krupkami