Kuchařské recepty pro každého

Zeleninová polévka s krupicí a vejci

Potřebujeme tyto suroviny:
1 mrkev
1 petržel
1 brambora
1/2 cibule
sůl
mletý pepř
1 vrchovatá lžíce krupice
2 malá vejce
olej nebo máslo
vývar
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Kořenovou zeleninu nahrubo nastrouháme, cibuli nadrobno pokrájíme.
Nasypeme do hrnce na rozehřátý tuk a za stálého míchání trochu osmažíme.
Zasypeme krupicí, chvíli společně smažíme a odstavíme.
Přidáme vejce, důkladně promícháme, vrátíme na plotýnku a chvíli mícháme.
Pak zalijeme asi litrem vývaru, osolíme, opepříme, přidáme na kostičky nakrájenou bramboru a vaříme přibližně deset minut.
Podle potřeby dochutíme solí.
Při podávání porce polévky posypeme zelenou petrželkou.
Zeleninová polévka s krupicí a vejci