Kuchařské recepty pro každého

Zeleninová polévka s jáhlama

Potřebujeme tyto suroviny:
2 lžíce oleje
1 lžíce másla
1 cibule
1 petržel
2 mrkve
2 brambory
sůl
mletý pepř
majoránka
3-4 lžíce jáhel
3 stroužky česneku
zelená petrželka
vývar
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
V hrnci rozpálíme olej a máslo, nasypeme nakrájenou cibuli a nadrobno nakrájenou kořenovou zeleninu a za stálého míchání smažíme, až mrkev pustí barvu.
Pak zalijeme studeným vývarem (asi 1,5 l), osolíme, přidáme na kostičky nakrájené oloupané brambory, pepř, majoránku, jáhly a vaříme do změknutí asi 15 minut.
Po odstavení z plotny přidáme rozmačkaný česnek a nasekanou zelenou petrželku.
Zeleninová polévka s jáhlama