Kuchařské recepty pro každého

Zeleninová polévka

Potřebujeme tyto suroviny:
1 větší mrkev
půl celeru
1 petržel
1 květák
1 kedluben
3 lžíce hrášku
1 vejce
2 lžíce polohrubé mouky
sůl
pepř
2 lžičky polévkového koření
2 lžíce oleje
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Mrkev, celer, petržel nastrouháme na hrubém struhadle, osmahneme na oleji dorůžova, zalijeme litrem vody a přivedeme do varu.
Přidáme ostatní zeleninu nakrájenou na kostičky a uvaříme doměkka.
Dochutíme kořením.
Z vajíčka a mouky vytvoříme hustší těstíčko a malou lžičkou nasázíme do polévky nočky, které už jen krátce povaříme.
Na talíři posypeme sekanou petrželkou.
Zeleninová polévka