Kuchařské recepty pro každého

Zeleninová paštika

Potřebujeme tyto suroviny:
čerstvé karotky
pórek
sýr ementál
čerstvá petrželka
šunka
polohrubá mouka
olivový olej
vejce
tuk na vymazání remosky
pepř
sůl
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Karotky očistíme a jemně nastrouháme.
Dáme do mísy a přidáme na kolečka nakrájený pórek, nastrouhaný sýr, na kostičky nakrájenou šunku, posekanou petrželku, polohrubou mouku, zakápneme olivovým olejem a důkladně promícháme.
Přidáme vaječné žloutky a dochutíme pepřem a solí.
Pak vetřeme vaječné bílky a důkladně propracujeme, aby vznikla vláčná směs.
Formu od remosky důkladně vymastíme tukem a postavíme do ní středový váleček.
Vlijeme těsto, přiklopíme remosku a pečeme asi 35 minut.
Zeleninová paštika
Zeleninová paštika