Kuchařské recepty pro každého

Zelené těstoviny se špenátem a sýrem ricotta

Potřebujeme tyto suroviny:
40 dkg zelených širokých nudlí
1 stroužek česneku
1 šalotka
2 hrnky listů špenátu
1 hrnek sýra ricotta (nebo tvarohu)
půl hrnku zakysané smetany
uzený sýr
tvrdý sýr
sůl
máslo
olivový olej
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Nudle uvaříme ve slané vroucí vodě s olivovým olejem a scedíme.
Na rozpuštěném másle podusíme nadrobno nasekanou šalotku a česnek, osolíme, a až cibule zesklovatí, přihodíme na nudličky nakrájené listy špenátu.
Až se špenát mírně podusí, přidáme sýr ricottu a po lžících postupně zakysanou smetanu a několik minut vše povaříme.
Před podáváním upravíme na talíři nejprve nudle, na ně položíme špenátovou omáčku s ricottou a nakonec posypeme nastrouhaným sýrem.
Zelené těstoviny se špenátem a sýrem ricotta
Zelené těstoviny se špenátem a sýrem ricotta