Kuchařské recepty pro každého

Zbojnický rožeň

Potřebujeme tyto suroviny:
600 g vepřového masa (kýta
krkovice)
300 g vepřových jater
120 g slaniny
200 g cibule
3 lžíce sádla
sůl
pepř
grilovací koření
hladká mouka
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, lehce opepříme, pokapeme olejem, dáme do misky, přikryjeme fólií nebo alobalem a necháme v chladu odpočinout do druhého dne.
Druhý den nakrájíme slaninu na plátky, játra na kousky a plátky naloženého masa nakrájíme na odpovídající velikost.
Cibuli rozkrojíme na čtvrtky a rozdělíme na lístky.
Na jehly napichujeme střídavě vždy plátek masa, slaniny, jater a cibule a opět masa až do vyčerpání zásob.
Takto připravený rožeň opékáme na rozpáleném sádle a přitom ho obracíme (nebo grilujeme).
Sůl a koření použijeme až ke konci tepelné úpravy.
Zbojnický rožeň
Zbojnický rožeň