Kuchařské recepty pro každého

Zbojnická hovězí roláda

Potřebujeme tyto suroviny:
750 g zadního hovězího masa
100 g šunky
100 g slaniny
100 g cibule
30 g česneku
60 g rostlinného tuku
4 dcl vody
30 g hladké mouky
sůl
pepř
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Z masa nakrájíme větší plát, rozklepeme, potřeme česnekem rozetřeným se solí, opepříme, poklademe plátky šunky a slaniny, zavineme a svážeme.
Na tuku osmahneme cibuli, na ní pak opečeme roládu ze všech stran, zalijeme vodou a dusíme do měkka.
Občas obracíme a přeléváme šťávou.
Hotové maso pak vyndáme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, podlijeme vodou, promícháme a povaříme.
Zbojnická hovězí roláda
Zbojnická hovězí roláda