Kuchařské recepty pro každého

Zázvorový punč

Potřebujeme tyto suroviny:
3 lžičky sypaného černého čaje
kousek (asi 3 cm) kořene zázvoru
200 ml rumu
200 ml červeného vína
4 lžičky medu
4 plátky pomeranče
pomerančová šťáva
cukr krystal
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Černý čaj zalijeme 600 ml vroucí vody a 3 minuty necháme louhovat.
Kořen zázvoru oloupeme, nastrouháme najemno a vymačkáme šťávu.
ylouhovaný čaj přecedíme.
Přidáme rum, víno, několik kapek zázvorové šťávy a med a směs zahřejeme (nevaříme).
Okraje šálků navlhčíme pomerančovou šťávou a ponoříme do mističky s cukrem.
Hrnky opatrně naplníme horkým punčem a dozdobíme hvězdičkami z oloupaného pomeranče.
Zázvorový punč
Zázvorový punč