Kuchařské recepty pro každého

Zázvorová polévka s rýží

Potřebujeme tyto suroviny:
1/4 kuřete nebo krůtí křídlo
2 cibule
5 stroužků česneku
1 vrchovatá lžíčka mletého zázvoru nebo drcené zázvorové hlízy
sůl
pepř
2 vrchovaté lžíce rýže
zelená petrželka
trochu oleje
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Na oleji zpěníme na kolečka nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a zázvor.
Přidáme maso, osolíme, opepříme, podlejeme trochou vody a dusíme doměkka.
Měkké maso vyjmeme, do hrnce přidáme vodu, do vařící vsypeme opranou rýži a vaříme do změknutí rýže.
Nakonec do polévky vložíme maso obrané z kostí a nakrájené na kousky a zelenou petrželku.
Zázvorová polévka s rýží