Kuchařské recepty pro každého

Zázvorníky

Potřebujeme tyto suroviny:
250 g hladké mouky
2 vejce
2 žloutky
250 g moučkového cukru
1 lžíce zázvoru
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Vejce, žloutky a moučkový cukr ve vodní lázni šleháme tak dlouho, až směs zhoustne.
Potom ji odstavíme a šleháme do vychladnutí.
Po častech přidáváme hladkou mouku s mletým zázvorem a dobře promícháme.
Těsto zlehka rozválíme na tenký plát, formičkou vykrojíme zázvorníky, dáme na vymazaný plech a necháme přes noc v chladu uležet.
Druhý den v mírně vyhřáté troubě pečeme do růžova.
Zázvorníky mají mít lesklý povrch a dutý vnitřek.
Zázvorníky
Zázvorníky