Kuchařské recepty pro každého

Zapékaný květák s libečkem

Potřebujeme tyto suroviny:
1 květák
6 větších brambor
2 hrsti čerstvého nasekaného libečku
100 g nivy
100 g eidamu
4 vejce
sůl
pepř
3 stroužky česneku
kořenicí směs - např. Adžika
kečup
olej
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Květák rozebereme na růžičky, které pak povaříme v osolené vodě tak, aby se nerozvařily.
Vyjmeme je a necháme okapat.
Pekáč vymažeme olejem a klademe do něj na plátky nakrájené oloupané syrové brambory.
Ty pak osolíme, opepříme, posypeme libečkem a poklademe květákem, posypaným adžikou.
Takto dále vrstvíme a vše zakončíme brambory, které pokapeme kečupem.
Vejce rozmícháme s nastrouhanými sýry a prolisovaným česnekem, zalijeme jimi navrstvenou směs a pečeme.
Zapékaný květák s libečkem
Zapékaný květák s libečkem