Kuchařské recepty pro každého

Zapékané vepřové řízky v rajčatové omáčce

Potřebujeme tyto suroviny:
4 vepřové řízky
4 lžíce hladké mouky
3 žloutky
4 lžíce strouhanky
350 g rajčat
4 stroužky česneku
4 snítky bazalky
10 lžic olivového oleje
sůl
černý pepř
300 g těstovin
500 g cukety
100 g parmazánu
1 lžička citrónové šťávy
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Rajčata omyjeme a nakrájíme na kousky.
Česnek oloupeme, bazalku opereme a obojí nasekáme.
Polovinu česneku pak orestujeme na 1 lžíci rozpáleného oleje, přidáme rajčata, ochutíme solí, pepřem i bazalkou a při mírné teplotě přibližně 10 minut podusíme.
Plátky masa opláchneme, osušíme, naklepeme, osolíme, opepříme a postupně obalíme v mouce, rozmíchaných žloutcích a nakonec ve strouhance.
V osolené vodě uvaříme těstoviny (8-18 minut).
Cuketu nakrájíme na plátky a se zbylým česnekem za občasného obracení 4 minuty opékáme na 1-2 lžících rozehřátého oleje.
Osolíme a opepříme.
V pánvi rozehřejeme olej, vložíme obalené řízky a opečeme z každé strany dozlatova.
Maso přelijeme omáčkou, posypeme parmazánem, vložíme do předehřáté trouby a při vyšší teplotě zapečeme 3-5 minut.
Hotové řízky pokapeme citrónovou šťávou.
Těstoviny slijeme a podáváme s masem a cuketami.
Ozdobíme citronem a bazalkou.
Zapékané vepřové řízky v rajčatové omáčce
Zapékané vepřové řízky v rajčatové omáčce