Kuchařské recepty pro každého

Zapékaná vepřová panenka

Potřebujeme tyto suroviny:
600 g vepřové panenky
30 dkg anglické slaniny
8 brambor
1 cibule
1 lžička granulovaného česneku
1 šlehačka
sůl
1 lžička černého pepře
3 lžíce olivového oleje
půl lžičky tymiánu
3 lžičky steak koření
1 lžička bazalky
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Vepřovou panenku odblaníme, prošpikujemem anglickou slaninou a posypeme směsí koření - steak koření, pepř, granulovaný česnek.
Pak vezmeme potravinářskou folii a maso do ní na chvilku zabalíme.
Brambory nakrájíme na plátky, cibuli nakrájíme na jemné proužky.
Vše vložíme do zapékací misky, posypeme směsí koření - sůl, tymián, bazalka -, promícháme a zalijeme šlehačkou.
Na brambory položíme maso, které polijeme olivovým olejem.
Na maso položíme plátky slaniny, vložíme do trouby a pečeme cca 90 minut při 220°C.
Podáváme teplé.
Zapékaná vepřová panenka
Zapékaná vepřová panenka