Kuchařské recepty pro každého

Zapékaná hovězí polévka

Potřebujeme tyto suroviny:
750 g hovězího masa
300 g brambor
1 cibule
3 mrkev
celer
1 pórek
kmín
sůl
černý pepř
petrželová nať
olej
1,5 l vody
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Hovězí maso nakrájíme na menší kostky.
Cibuli nakrájíme nadrobno, brambory a celer nakrájíme na kostky.
Mrkev a pórek nakrájíme na kolečka.
Na velké pánvi rozehřejeme olej a na něm prudce opečeme maso ze všech stran.
Do ohnivzdorné mísy s pokličkou postupně vrstvíme maso, brambory, celer, mrkev, pórek a cibuli.
Každou vrstvu osolíme, opepříme a posypeme troškou kmínu.
Nakonec zalijeme vodou, mísu přikryjem a pečeme v předehřáté troubě při 180°C asi 1 hodinu.
Při podávání posypeme jemně nasekanou zelenou petrželovou natí.
Zapékaná hovězí polévka