Kuchařské recepty pro každého

Zapečený okoun s brambory

Potřebujeme tyto suroviny:
4 porce okouna
8 nových brambor
4 rajčata
1 citrón
půl limetky
trs bazalky
špetka koriandru
tymián
olivový olej
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Do pekáče dáme oloupané a nakrájené brambory, rozpůlená rajčata, bazalku, špetku koriandru, pokapeme šťávou z půlky citrónu a olivovým olejem a dáme do předehřáté trouby péct.
Na pánvi s olejem okouna rychle osmahneme z obou stran, pak ho dáme do pekáče mezi brambory, pokapeme šťávou z druhé půlky citronu a z půlky limetky, posypeme kůrou z citronu a limetky, okořeníme tymiánem a ještě chvíli v troubě zapečeme.
Zapečený okoun s brambory
Zapečený okoun s brambory