Kuchařské recepty pro každého

Zapečený chřest s bílou omáčkou

Potřebujeme tyto suroviny:
1 svazek zeleného chřestu
300 ml smetany ke šlehání
300 g bílého jogurtu
2 lžíce másla
50 g parmezánu
sušená rajčata
sůl
bílý pepř
koriandr
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Chřest oloupeme a povaříme 10 minut v horké vodě.
Bílou omáčku připravíme tak, že v kastrůlku rozehřejeme máslo, přidáme jogurt, smetanu, koření a pomalu mícháme (pokud je omáčka příliš hustá, přidáme trochu mléka nebo vody).
Uvařený chřest naskládáme do zapékací misky, přelijeme omáčkou, ozdobíme sušenými rajčaty, posypeme nastrouhaným sýrem a zapečeme v troubě.
Podáváme jako přílohu ke grilovanému drůbežímu masu.
Zapečený chřest s bílou omáčkou
Zapečený chřest s bílou omáčkou