Kuchařské recepty pro každého

Zapečené telecí maso se sýrem

Potřebujeme tyto suroviny:
400 g vařeného telecího
2 cibule
4 dl vývaru
1 dl bílého vína
2 sterilované okurky
100 g oliv
100 g tvrdého sýra
hladká mouka
sůl
olej
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Cibuli nakrájíme najemno, osmahneme na oleji dozlatova, přidáme lžíci mouky a necháme zhnědnout.
Jíšku zalijeme bílým vínem, přidáme vývar a necháme z poloviny vyvařit.
Okurky a olivy nakrájíme na plátky a vmícháme do omáčky.
Dochutíme kořením.
Maso nakrájíme na kousky, dáme do zapékací misky, zalijeme omáčkou, posypeme sýrem a necháme zapéct ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut.
Zapečené telecí maso se sýrem
Zapečené telecí maso se sýrem