Kuchařské recepty pro každého

Zapečené rybí filé s pórkem a sýrem

Potřebujeme tyto suroviny:
500 g filé
1 pórek
citrónová šťáva
směs koření na ryby
200 ml zakysané smetany
100 g tvrdého sýra
sůl
olej
petrželová nať
rajčata
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Filé nakrájíme na kousky a pokapeme citrónovou šťávou.
Přikryjeme a necháme půl hodiny odležet v chladničce.
Pórek očistíme, omyjeme, odkrojíme nejtmavší části a zbytek nakrájíme na kolečka.
Sýr nastrouháme a rozmícháme ve smetaně.
Odleželé filé osolíme, posypeme kořením na ryby a v rozpáleném oleji je společně s pórkem zvolna po obou stranách opečeme.
Zapékací mísu nebo pekáček vymažeme olejem, vložíme do mí filé s pórkem, zalijeme smetanou a zapečeme v troubě na 200°C.
Při podávání posypeme nasekanou petrželkou a obložíme omytými a nakrájenámi rajčaty.
Zapečené rybí filé s pórkem a sýrem
Zapečené rybí filé s pórkem a sýrem