Kuchařské recepty pro každého

Zapečené kroupy s uzeným bůčkem

Potřebujeme tyto suroviny:
300 g uzeného bůčku
300 g krup
100 g žampiónů
2 lžíce sádla
stroužek česneku
větší cibuli
mletý pepř
majoránku
sůl
1 dl mléka
2 vejce
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Omytý uzený bůček uvaříme do měkka.
Ve stejné vodě uvaříme do měkka kroupy, které jsme předtím důkladně propláchnuli.
Cibuli nakrájíme nadrobno a žampióny nakrájíme na plátky.
Nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, pak přidáme žampióny a podusíme.
Ochutíme třeným česnekem, solí a kořením, přidáme kroupy, bůček nakrájený na plátky nebo kostičky, promícháme, vložíme do vymazaného pekáče a zapečeme.
Před dokončením zalijeme mlékem, ve kterém jsme rozšlehali vejce.
Zapečené kroupy s uzeným bůčkem
Zapečené kroupy s uzeným bůčkem