Kuchařské recepty pro každého

Zapečené jehněčí maso se zeleninou

Potřebujeme tyto suroviny:
140 g jehněčího masa
20 g tuku
25 g cibule
10 g mrkve
6 g celeru
70 g brambor
50 g rajčat
30 g paprikových lusků
30 g zelené fazole
15 g baklažánů
30 g hrachu
20 g tykviček
1 g červené papriky
3 g soli
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Umyté maso nakrájíme na kousky a lehce osmažíme v části horkého tuku.
Přidáme postupně nadrobno nakrájenou cibuli, mrkev, celer, část rajčat a později přidáme červenou papriku.
Rozředíme horkou vodou a vaříme do poloměkkého masa.
Během této doby připravíme zeleninu.
Zelenou fazolku nakrájíme a dusíme do změknutí, potom postupně přidáváme a dusíme nadrobno nakrájenou papriku, baklažány (posolené, umyté a scezené), na velké kousky nakrájené brambory a tykvičky.
Takto připravenou zeleninu přidáme do poloměkkého masa.
Vše smícháme, nahoru položíme rajčata a zapečeme.
Hotové jídlo ozdobíme petrželí.
Zapečené jehněčí maso se zeleninou
Zapečené jehněčí maso se zeleninou