Kuchařské recepty pro každého

Zapečené housky s mletým masem

Potřebujeme tyto suroviny:
500 g mletého masa
4 housky
20 g másla
1 zelená paprika
1 žlutá paprika
1 cibule
150 g goudy
sůl
pepř
mletá paprika
petrželka
feferonky
4 lžíce rajského kečupu
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Housky rozpůlíme a potřeme máslem.
Papriky omyjeme, rozpůlíme, zbavíme jádřince a nakrájíme na kostičky.
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.
Sýr nakrájíme na kostky.
Troubu předehřejeme na 200 °C.
Mleté maso ochutíme solí, pepřem a paprikou a promícháme s nakrájenou zeleninou a sýrem.
Směsí obložíme housky a dáme je na pečicí plech.
Zapékáme v předehřáté troubě asi 25 minut při 200°C.
Ozdobíme petrželkou a feferonkami a podáváme pokapané kečupem.
Zapečené housky s mletým masem
Zapečené housky s mletým masem