Kuchařské recepty pro každého

Zapečené filé na špenátu

Potřebujeme tyto suroviny:
800 g rybího filé
500 g špenátu
2 cibule
3 rajčata
1 citrón
1 lžíce másla
sůl
pepř
špetka tymiánu
0,25 l zeleninového vývaru
100 ml bílého vína
250 g sýra gouda
rostlinný olej
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Špenát omyjeme a necháme dobře okapat.
Cibule oloupeme, nakrájíme na plátky a dusíme na tuku, až zesklovatí.
Přidáme špenát, sůl a pepř a přikryté dusíme asi 6 minut.
Filé nakrájíme na kousky.
Zeleninový vývar povaříme s vínem, necháme vychladnout a v nálevu necháme ryby asi 8 minut uležet.
Rajčata, citrón a sýr nakrájíme na plátky.
Špenát vložíme do olejem vymazané ohnivzdorné misky.
Filé a zbývající přísady rozložíme na špenát, posypeme tymiánem a zapečeme v předehřáté troubě asi 5 minut.
Zapečené filé na špenátu
Zapečené filé na špenátu