Kuchařské recepty pro každého

Zapečené filé

Potřebujeme tyto suroviny:
4 kostky zmrazeného filé
olej
2 lžíce octa
1 vejce
100 g strouhaného sýra
1,5 dl mléka
2O g hrubé mouky
grilovací koření
sůl
pažitka
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Filé osolíme, posypeme kořením, pokapeme octem a dáme do olejem vymazaného pekáčku, podlijeme troškou vody a asi 1O minut dusíme na plotně.
Mezitím si připravíme těstíčko: v mléce rozmícháme vejce, přidáme strouhaný sýr, mouku, sůl, zelenou nať a dobře promícháme.
Toto naneseme na rybu, dáme do předehřáté trouby a zapékáme tak dlouho, až je sýrové těstíčko růžové.
Podáváme s vařenými brambory.
Zapečené filé
Zapečené filé