Kuchařské recepty pro každého

Zapečené broskve

Potřebujeme tyto suroviny:
6 broskví
150 g třtinového cukru
100 g pistácií
50 g mandlí
1 žloutek
1 lžička mleté skořice
kousek celé skořice
200 ml vína Muscat Ottonel
150 ml zakysané smetany
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Broskve omyjeme, rozpůlíme, vyndáme pecky a jamky po pecce ještě lehce zvětšíme.
Pistácie a nasucho opražené mandle rozmixujeme, přidáme cukr, mletou skořici a žloutek a řádně rozmícháme.
Touto směsí naplníme broskve.
Víno s kouskem skořice krátce povaříme a pak skořici vyjmeme.
Naplněné broskve dáme do mělké žáruvzdorné mísy, zalijeme svařeným vínem a v předehřáté troubě zapečeme při 180°C (20 minut).
Podáváme se zakysanou smetanou.
Zapečené broskve
Zapečené broskve