Kuchařské recepty pro každého

Zapečené brambory s jehněčím masem

Potřebujeme tyto suroviny:
300 g mletého jehněčího
800 g brambor
340 ml masového vývaru
300 g mraženého listového špenátu
1 cibule
3 stroužky česneku
rozmarýn
tymián
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce rajčatového protlaku
100 ml červeného vína
100 g sýra feta
3 lžíce strouhaného ementálu
sůl
pepř
muškát
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Špenát necháme rozmrznout a vymačkáme.
Bylinky omyjeme, osušíme a otrháme ze stonků.
Cíbuli a česnek oloupeme a najemno nasekáme.
Polovinu cibule a česneku necháme zesklovatět na oleji.
Přidáme mleté maso a opečeme je.
Vmícháme bylinky, protlak a víno, osolíme a opepříme.
Oloupané brambory nakrájíme na plátky.
Troubu předehřejeme na 200°C.
Zbylou cibuli a česnek podusíme na oleji, přidáme špenát a dusíme, až se tekutina odpaří.
Okořeníme solí, muškátem, pepřem.
Brambory, maso, špenát a sýr navrstvíme do vymazané formy, zakončíme bramborami.
Přilijeme vývar, posypeme rozdrobeným sýrem a 40 minut zapékáme.
Zapečené brambory s jehněčím masem
Zapečené brambory s jehněčím masem