Kuchařské recepty pro každého

Zapečená rajčata s lilkem

Potřebujeme tyto suroviny:
1/2 většího lilku
1 stroužek česneku
sůl
pepř
70 g polohrubé mouky
2–3 lžíce rostlinného oleje
2 rajčata
2 balení mozzarelly
menší hrst čerstvé bazalky
1 lžička olivového oleje
1 lžíce balzamikové redukce
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Lilek nakrájíme na plátky, potřeme stroužkem česneku, osolíme a opepříme a necháme chvíli odležet, aby lilek pustil vodu (nebude pak chutnat hořce).
Pak plátky lilku zlehka obalíme v mouce a na oleji osmahneme z obou stran dorůžova.
Pekáč vyložíme papírem na pečení, do něj navrstvíme na sebe plátky rajčat, mozzarelly a opečeného lilku a proložíme bazalkou, pokapeme olivovým olejem a v předehřáté troubě při 170°C zapečeme (asi 5 minut).
Před podáváním zapečená rajčata s lilkem zastříkneme balzamikovou redukcí.
Zapečená rajčata s lilkem
Zapečená rajčata s lilkem