Kuchařské recepty pro každého

Zapečená česneková bageta

Potřebujeme tyto suroviny:
1 velká bageta
150 g másla
3 stroužky česneku
2 lžíce nasekaných bylinek (podle chuti - např. pažitka
petrželka
bazalka...)
sůl
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Změklé máslo smícháme se špetkou soli, prolisovaným česnekem a nasekanými čerstvými bylinkami.
Bagetu nakrájíme na příčné plátky široké cca 2 cm, ale řezy úplně nedokončíme, bageta tak zůstane vcelku.
Do každého zářezu vetřeme bylinkové máslo a zbytkem potřeme povrch bagety.
Bagetu těsně zabalíme do alobalu, vložíme do rozehřáté trouby na 180°C a pečeme 10 minut.
Pak ji obrátíme a pečeme dalších 5 minut, pak zvrchu odhrneme alobal a dopečeme dalších 5 minut dokřupava.
Po vyndání z trouby bagetu rozkrájíme a podáváme teplou k pečenému nebo grilovanému masu, obloženým talířům, zeleninovým salátům, naloženým sýrům.
Zapečená česneková bageta
Zapečená česneková bageta