Kuchařské recepty pro každého

Zapečená bylinková vajíčka

Potřebujeme tyto suroviny:
8 vajec uvařených na tvrdo
1 bílá cibule
2 lžíce petrželové natě
2 lžíce estragonu
2 lžíce čerstvé bazalky nasekané nadrobno
1-2 lžíce hořčice
80 g smetany
sůl
pepř
8 lžíc másla
1-2 čajové lžičky citrónové šťávy
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Vajíčka oloupeme a podélně překrojíme na polovinu.
Lžičkou opatrně vybereme žkoutky tak, aby se bílky neporušily.
Žloutky dáme do misky, přidáme cibuli nakrájenou nadrobno, polovinu pokrájených bylinek, hořčici, sůl, pepř a dobře promícháme.
Touto směsí naplníme bílky a naskládáme je do zapékací mísy.
Máslo v menší nádobě pomalu rozpustíme a vmícháme do něj druhou polovinu nakrájených bylinek a citrónovou šťávu.
Na každou polovinu vajíčka pak dáme lžičku této směsi.
Zapečeme v předehřáté troubě při 200°C přibližně 10 minut.
Podáváme teplé, ozdobené čerstvými bylinkami a s čerstvě opečenými topinkami.
Zapečená bylinková vajíčka
Zapečená bylinková vajíčka