• 250 g žampiónů
• 200 g dušeného telecího masa
• 70 g oleje
• 1 malá cibule
• 30 g hladké mouky
• 1 dcl smetany
• 2 vejce
• 40 g strouhaného sýra
• sůl
• mletý pepř
• 1 lžíce bílého vína
• citronová šťáva
• 2 dcl mléka
Z 20 g oleje a 20 g hladké mouky uděláme světlou jíšku, zředíme ji postupně s mlékem a povaříme.
Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na 40 g oleje, přidáme očištěné a na plátky nakrájené žampióny, citrónovou šťávu, pepř a sůl a dusíme pod pokličkou pět minut.
Pak přidáme telecí maso nakrájené na kostičky, zalijeme smetanou, v níž jsme rozmíchali 10 g mouky, a krátce povaříme.
Směs vložíme do zapékací misky vymaštěné olejem a povrch uhladíme.
Do prochladlé omáčky vmícháme žloutky, sníh z bílků, sůl a jemně nastrouhaný sýr, nalijeme na žampióny a krátce zapečeme ve středně vyhřáté troubě.
Zapečené žampióny pokapeme vínem a hned podáváme.