Kuchařské recepty pro každého

Žampióny zapečené s telecím masem

Potřebujeme tyto suroviny:
250 g žampiónů
200 g dušeného telecího masa
70 g oleje
1 malá cibule
30 g hladké mouky
1 dcl smetany
2 vejce
40 g strouhaného sýra
sůl
mletý pepř
1 lžíce bílého vína
citronová šťáva
2 dcl mléka
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Z 20 g oleje a 20 g hladké mouky uděláme světlou jíšku, zředíme ji postupně s mlékem a povaříme.
Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na 40 g oleje, přidáme očištěné a na plátky nakrájené žampióny, citrónovou šťávu, pepř a sůl a dusíme pod pokličkou pět minut.
Pak přidáme telecí maso nakrájené na kostičky, zalijeme smetanou, v níž jsme rozmíchali 10 g mouky, a krátce povaříme.
Směs vložíme do zapékací misky vymaštěné olejem a povrch uhladíme.
Do prochladlé omáčky vmícháme žloutky, sníh z bílků, sůl a jemně nastrouhaný sýr, nalijeme na žampióny a krátce zapečeme ve středně vyhřáté troubě.
Zapečené žampióny pokapeme vínem a hned podáváme.
Žampióny zapečené s telecím masem
Žampióny zapečené s telecím masem