Kuchařské recepty pro každého

Žampionové karbanátky

Potřebujeme tyto suroviny:
400 g mletého vepřového masa
7 žampionů
1 cibule
2 stroužky česneku
1 vejce
strouhanka
sůl
pepř
olej
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Mleté maso osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek, nadrobno nakrájenou cibuli, vejce a dvě lžíce strouhanky a řádně promícháme.
Žampiony nakrájíme na kostičky a na oleji usmažíme.
Ze směsi vytvoříme placičky.
V jedné placce uděláme dolík, do něj vložíme žampiony, přikryjeme druhou plackou, spojíme, obalíme ve strouhance a smažíme z obou stran.
Žampionové karbanátky podáváme s vařenými brambory nebo s bramborovou kaší a osmaženou cibulkou.
Žampionové karbanátky
Žampionové karbanátky