Kuchařské recepty pro každého

Žampiónová polévka

Potřebujeme tyto suroviny:
200 g žampionů
40 g másla
50 g hladké mouky
3 dcl mléka
citrónová šťáva
2 žloutky
petrželka
pepř
sůl
cca 1 l vývaru
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji trochou vývaru, rozšleháme a vaříme 1/4 hodiny.
Žampiony nakrájené na plátky podusíme ve vývaru se lžičkou citrónové šťávy, přidáme je do polévky současně s mlékem, solí a pepřem a necháme přejít varem.
Polévku sejmeme z vařiče, vmícháme žloutky rozšlehané ve 2 lžících mléka, posypeme nadrobno nasekanou petrželkou a podáváme.
Žampiónová polévka