Kuchařské recepty pro každého

Zámecký telecí paprikáš

Potřebujeme tyto suroviny:
800 g telecího plecka
1 cibule
50 g mrkve
50 g celeru
30 g hrášku bez nálevu
80 g žampiónů
40 g kapie
80 g másla
sůl
10 g mleté červené papriky
40 g mouky
1 citrón
1 dcl sladké smetany
0,5 dcl šlehačky
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Na másle zpěníme cibuli nakrájenou nadrobno, přidáme červenou papriku, sůl a maso nakrájené na kostky a dusíme do poloměkka.
Potom přidáme na nudličky nakrájený celer, mrkev, hrášek a nakrájené žampióny.
Až bude maso měkké, zahustíme smetanou, v které jsme rozmíchali mouku, a ještě chvíli povaříme.
Při podávání dáme na každou porci kolečko kapie a do jeho středu ušlehanou šlehačku.
Citrón nakrájený na kolečka podáváme zvlášť.
Zámecký telecí paprikáš
Zámecký telecí paprikáš