Kuchařské recepty pro každého

Zámecká roštěná

Potřebujeme tyto suroviny:
600 g roštěné
4 vejce
80 g šunky
60 g oleje
200 g mrkve
1/2 konzervy zeleného hrášku
špetka cukru
půl lžičky mouky
mletý černý pepř
konzervované brusinky
sůl
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
K hrášku v nálevu přidáme špetku cukru a lžičku oleje a povaríme.
Mrkev nakrájíme na kostky a uvaříme do měkka.
Podle chuti osolíme.
Roštěnky na okrajích nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme a prudce z oboch stran opečeme na oleji.
Pak je přendáme na zahřátý talíř, šťávu zaprášime moukou, přidáme sůl a trochu vody a krátce povaříme, až šťáva zhoustne.
Vejce (každé zvlášť) rozmícháme v hrnku, do každé porce přimícháme čtvrtinu šunky nakrájené nadrobno a na oleji upečeme 4 tenké omelety.
Každou roštěnku položíme na půlku omelety, druhou polovinou ji zakryjeme, na vrch omelety dáme brusinky, obložíme zeleninou, bramborovými hranolky a malými kopečky rýže a zeleninu s rýží polijeme šťávou z masa.
Zámecká roštěná
Zámecká roštěná