Kuchařské recepty pro každého

Zámecká paštika

Potřebujeme tyto suroviny:
400 g vařeného nebo pečeného králičího masa
300 g syrového vepřového bůčku
1 větší cibule
100 g slaniny
2 vejce
1 lžička paštikového koření
1 lžička grilovacího koření
2 stroužky česneku
olej na vymazání formy
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Maso umeleme s cibulí, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, vejce, koření, rozdrcený česnek, osolíme a směs důkladně promícháme.
Chlebíčkovou formu vymažeme a paštikovou hmotu naplníme asi do 3/4.
Vložíme do pekáčku s horkou vodou, přikryjeme alobalem a v předehřáté troubě vaříme asi 90 minut.
Občas kontrolujeme, aby se voda v pekáčku nevyvařila.
Hotovou paštiku vyklopíme a necháme vychladnout.
Zámecká paštika
Zámecká paštika